Oana Lovin e un personaj colorat și inutil în peisajul influencerilor mioritici. Prestatoare de servicii sexuale la videochat, promovată de PSD pentru a ataca doar PNL-ul și USR-ul. Nu că nu ar avea motive, dar un cățel care latră doar în direcția indicată de stăpânii săi nu poate fi imparțial și nici nu ne poate prezenta adevărul, ci doar ce i se ordonă. Pentru că asta înseamnă partizanatul politic, în special când un partid se ocupă de promovarea cățelului atât în mediul online, cât și în presa proprie (vezi, de exemplu, România TV). Și de plata cățelului pentru serviciile oferite.
Nu vreau să analizez prea mult prestațiile publice ale videochatistei, că pe cele private nu le cunosc, însă vreau să atrag atenția asupra unui caz. După ce s-a anunțat că Roșia Montană a intrat în patromoniul UNESCO, videochatista a început să-și verse frustrările pe Facebook, încercând să ne convingă că ne-am fi umplut de bani dacă am fi acceptat ca străinii să ne ia resursele. Bineînțeles că n-ar fi ajuns niciun ban la popor, ci tot în buzunarele politicienilor care dețin pâinea și cuțitul, însă influenchatista se bazează pe faptul că românii care o admiră nu au legături directe cu procesul gândirii, preferând întotdeauna să o creadă pe cuvânt. De ce e atât de frustrată că nu a reușit compania Gabriel Resources să pună gheara pe Roșia Montană? Din cauza patriotismului în niciun caz. Atunci? Rămâne o singură posibilitate: era plătită să facă lobby companiei canadiene. E posibil? De ce nu? Ea are în spate PSD-ul. PSD-ul condus de Ponta le-a permis canadienilor să înceapă distrugerea Roșiei Montane. PSD care a primit un comision gras de la Gabriel Resources pentru această permisiune. Acum, marioneta PSD-ului plânge că această companie a pierdut definitiv dreptul de a ne exploata resursele. Coincidență? Nici vorbă.
Putem observa că e și protejată nu doar de PSD, ci și de cineva mai puternic, pentru că nu avem voie să o criticăm pe Facebook. Eu am făcut asta și m-am trezit nu doar cu postarea ștearsă, ci și cu o interdicție care a crescut rapid de la 3 la 30 de zile, fiind acuzat de hărțuire și intimidare. Conform standardelor Facebook, hărțuire și intimidare înseamnă ori amenințări la adresa cuiva, ori degradarea aspectului sau caracterului cuiva. Ceea ce îmi amintește de „legea defăimării”, prin care Dragnea voia să fim amendați și chiar închiși dacă îndrăzneam să criticăm pe cineva în public. Nici nu am amenințat-o, nici nu i-am degradat aspectul sau caracterul, dar cui îi pasă când vine vorba despre dictatură? În mod surprinzător, regula asta a hărțuirii este extrem de subiectivă pe Facebook, din moment ce postările politicienilor (și nu numai) atrag mii de comentarii cu înjurături, care nu sunt considerate „degradări ale aspectului sau caracterului cuiva”. Însă o critică adusă unei videochatiste care face lobby pentru o companie care aparține unor bogătași, da. Să amintim și că Gabriel Resources este condusă de evreul sionist Benny Steinmetz iar Facebook de evreul sionist Mark Zuckerberg. Ca să înțelegem de ce nu avem voie să spunem nimic de rău nici despre ei, nici despre cățeii lor.
Postez aici textul pe care l-a interzis Facebook, pentru că pe site-ul meu nu mă poate cenzura nimeni, spre disperarea dictatorilor moderni care vor cu disperare să ne ia libertatea de exprimare. Doar nu vă închipuiați că botnițele pe care ne obligă să le purtăm semnifică altceva?
Probabil nu mai merge nici videochat-ul dacă centurioana asta (pardon, videocenturioana) a început să facă lobby companiilor străine care vor să ne ia resursele de la Roșia Montană. Iat-o cum încearcă să ne convingă că ne-am umple de bani dacă i-am lăsa pe străini să ne fure resursele, de parcă ar ajunge vreun ban la popor. Apoi ne dă lecții de minerit, pentru că nu există domeniu în care să nu aibă centură neagră (și nu mă refer la cea pe care profesează). În mod normal i-aș fi propus să-și vadă de masturbarea ei în fața camerei, că probabil doar la asta se pricepe, dar parcă e mai palpitant să aștept următoarele lecții ale parapantei atotcunoscătoare. Sper că mâine o să ne predea o scurtă introducere în fizica cuantică, puțină geopolitică și un rezumat al istoriei artei renascentiste. Bineînțeles, doar dacă găsește timp între reprizele de introdus contra cost obiecte în obiectul muncii, pentru că meseria e brățară de aur. Cu striații și trepte diferite de vibrații în cazul ei, firește.
Și poate învățăm să nu mai transformăm parașute în influenceri, că avem deja destule curve în politică.
PS: Mi-au șters și link-ul acestui articol de pe Facebook, băgând la înaintare tot hărțuirea și intimidarea, amenințându-mă că îmi vor șterge pagina. Mai mult, m-au avertizat că pagina nu este sugerată utilizatorilor, că face obiectul reducerii distribuției și că are parte și de alte restricții. Adică aplică exact hărțuire și intimidare, semn că nu se lasă până nu îi reduc complet la tăcere pe cei care deranjează. O dictatură care va avea un final la un moment dat, la fel ca toate celelalte.
Lasă un răspuns