Găsiți recenzia și pe booknation.ro aici: https://booknation.ro/recenzie-secretele-zeilor-volumul-1-2-3-de-claudiu-gilian-chircu/?fbclid=IwAR1H6x23Go2iF56r3vYMZWZJm6MMopYy8VDZFV47bbXuu5RL6s9xUs5gVWo
Astăzi este despre Zei și Zeițe alături de Soarele, mai demult Zeu, care mă învăluie cu razele lui, tot mai mult de când a venit primăvara.
Voi cum sunteți în această perioadă?
Eu, de trei săptămâni, mă delectez în fiecare zi cu informațiile adunate de Claudiu Gilian Chircu, ca în trei coșuri bogate de toamnă.
Cărțile au ajuns la mine în momentul potrivit pentru a le putea savura pe îndelete.
Perioada aceasta de stat în casă a trecut altfel cu cele trei volume.
La început, când am văzut coperțile, destul de incitante ☺, am crezut că voi afla despre secretele zeilor, dincolo de ziduri, unde doar zeițele aveau acces. ☺
A fost o surpriză să descopăr cercetarea amănunțită făcută de autor asupra istoriei zeilor din toate colțurile Pământului.
Am început, în primele zile de lecturare, să decodific miturile, apoi istoria Zeilor mesopotamienilor, egiptenilor, indienilor și perșilor, grecilor și romanilor, canaaneenilor, scandinavilor, japonezilor, americanilor, evreilor, creștinilor, arabilor și aborigenilor.
În a doua jumătate a primului volum am aflat seminificația simbolurilor zeilor, apoi am dezvăluit natura lor. După toate aceste informații, următoarele capitole Geneza, Sophia, zeița decăzută, Răzoiul “stelelor”, Jurassic Park, Gemenii Divini au fost ca un desert.
Dintre toate capitolele primului volum cel mai mult mi-a plăcut Sophia. Aici am simțit că lucrurile au legătură cu ceea ce se întâmplă în prezent și noțiunile s-au așezat altfel în mintea mea.
”Lumea materială fiind asemănătoare cu un program al unui supercomputer, în care biții au fost înlocuiți cu atomi, Sophia a învățat să folosească programul virtual pentru a crea propriul design, la fel ca un virus inteligent ce modifică sistemul în care a fost eliberat.”(pag. 394 – Volumul 1)
În zilele acestea, când oamenii se întreabă ce se întâmplă și ce se va întâmpla mai departe, dacă totul este o răzbunare a Planetei sau un joc al unei Super Puteri, cele trei volume sunt ca o imagine de ansamblu în timp și spațiu, în care, profund și subtil, găsești o explicație care te liniștește. Nu e prima dată când se întâmplă o situație asemănătoare. ☺
Primul volum are 428 de pagini, unele conțin multe informații istorice pentru cei pasionați de date exacte. Mie mi-au plăcut mai mult fragmentele în care autorul își exprima opiniile, în urma studiilor proprii.
“În ipoteza sa, Lovelock a subliniat și capacitatea de autovindecare a uriașului organism pe care l-a numit Gaia, întocmai ca grecii antici. Winfried Otto Schumann, fizician cu solide cunoștințe de chimie și matematică, a fost primul om de știință care a descoperit că nu doar oamenii au propriul lor câmp bioenergetic, care vibrează pe o anumită frecvență, corespunzătoare nivelului vieții și al conștiinței individului, ci și planeta noastră.”(pag. 346)
În al doilea volum, cu aceeași copertă incitantă, doar cu reflexii galbene de această dată, am dezvăluit ipoteze despre Teogonie, Facerea omului, Veghetorii, Iluminarea, Nabu, scribul dreptății, Crucificarea, Ragnarok, Potopul, Poarta cerului, Arca lui Noe, Cronologia epocii lipsă, Apocalipsa, Încrucișarea zeilor și Pacea.
În Facerea lumii se dezvăluie mai multe teorii despre felul în care a luat naștere lumea, omul. Dacă până acum știam de două teorii, Charles Darwin și Dumnezeu, aici am aflat și despre alte opinii, mituri, dintre care unele chiar amuzante:
“Chinezii credeau că zeița-șarpe Nuwa a creat oameni din lut galben (o explicație pentru culoarea pielii chinezilor), inițial sculptându-l pe fiecare în parte. După ce a făcut câteva sute de oameni, a obosit. Astfel încât a descoperit o metodă mult mai eficientă: a înmuiat o sfoară din lutul galben și a început să o rotească. Din fiecare pată de lut căzută a luat naștere câte un om.” (pag. 46 – Volumul 2)
Au fost analizate paralel miturile, religiile și știința, apoi s-au extras din fiecare punctele comune. Nici nu mi-am imaginat că există un om care își poate dedica atâta timp din viața lui pentru adevăr.
“Dacă Noah și soția sa sunt cu adevărat strămoșii omenirii, acest lucru pare a fi confirmat și de știință.” (pag. 299 – Volumul 2)
Volumul trei completează cele 50 de capitole abordate. Se dezvoltă aici subiecte precum:
Tărâmul zeilor, Zeii dacilor, Izvorul vieții, Merele de aur, Războaiele zeilor cu oamenii, Războiul ariano-semit, Amurgul zeilor, Prințul akkadian Avraam, Cronologia amurgului zeilor, Moise, faraonul manipulat, Posedarea lui Iisus, Urzeala tronului, Călătorii în timp și Secretele oamenilor.
Aici m-a captivat cel mai mult capitolul Călătorii în timp, unde iar revine personajul Sophia.
“Miturile ne arată că zeii sunt foarte asemănători cu oamenii. Au aspect fizic identic sau aproape identic cu al nostru iar societatea lor este organizată într-un mod întâlnit pe Pământ încă din cele mai vechi timpuri.” (pag. 403 – Volumul 3)
Exprimarea este clară, ușor de înțeles, mai greu de reținut toate datele care sunt acolo. Dar până la urmă ea a fost făcută să îți dea lumină, nu să te transforme într-un geniu.
“După atâția ani de căutat secretele zeilor, nu mi-am imaginat că partea cea mai grea ar putea fi concluzia.” (pag. 415 – Volumul 3)
De fapt, acest lucru mi-a plăcut cel mai mult pe parcursul lecturării: că fiecare informație este pusă sub lupă, analizată obiectiv, în comparație cu informații din alte surse care tratează același subiect, dar în alte moduri, evidențiind alte ipoteze. Apoi, concluzia, lăsată la latitudinea cititorului, în funcție de ceea ce i se pare verosimil din informațiile redate pe tavă de autor.
Paradoxul acestor trei volume este că după ce le citești, deși se pun la îndoială toate teoriile pe care poate le credeai lege până acum, îți întărești credința în ceea ce rezonează cu tine.
Imaginează-ți o persoană care afirmă că mărul este fructul ei preferat, în condițiile în care nu a gustat niciodată alte fructe. Apoi, într-o zi, gustă toate fructele din coș și alege, în final, fructul pe care îl consideră potrivit pentru preferințele sale. Așa vei fi după ce citești. Alegi în cunoștință de cauză. Va fi o alegere bazată pe informații.
A fost cu adevărat o lectură, nu ușoară, cum nici cercetarea și scrierea ei nu au fost ușoare, dar transformatoare pentru credințele mele. Acum pot afirma că da, îmi place mărul, și din alegere proprie, nu din neștiință.
În cazul în care vă întrebați cine este femeia de pe coperta celor trei volume, avem mai jos răspunsul autorului:
“Femeia crucificată de pe copertă este Sophia, personajul principal al cărții. Răstignirea reprezintă pedeapsa la care a fost supusă prin închiderea ei în materie. Deoarece crucea era pentru antici simbolul cerului, crucificarea ei sugerează identitatea celor care au pedepsit-o: zeii celești. Goliciunea simbolizează umilința venită la pachet cu pedeapsa. Pe corpul ei se pot observa și câteva răni, menite să îi evidențieze suferința. Lumina din dreptul capului Sophiei îi indică adevărata natură, fiind o entitate eterică, imaterială sau, după concepția anticilor, o picătură de lumină. Pe coperta originală lumina este albastră, simbol al lumii spirituale. Pentru varianta tipărită, unde a fost necesară împărțirea cărții în trei volume, am ales nu doar culoarea albastră, ci și pe cea galbenă / aurie și pe cea roșie, încât cele trei volume să aibă culorile tricolorului românesc. Pentru că teritoriul României de astăzi are o importanță deosebită în carte, fiindu-i rezervate 5 capitole. Am ales această copertă pentru că este cea mai potrivită, deoarece rezumă într-o singură imagine ideea de bază a întregii cărți: istoria lumii materiale se învârte în jurul încarcerării Sophiei, fără de care nu ar fi existat nici lumea noastră, nici noi.”
Cireașa de pe tort se află la final. Cititorului i se acordă posibilitatea de a concluziona singur esența celor trei volume. Cum? Într-un mod la fel de incitant precum coperta, prin identificarea unui cod format doar din cifre!
Dacă pe parcursul celor trei volume ni s-au dezvăluit secretele zeilor, la final, autorul ne invită să decodificăm singuri acest cuvânt enigmatic.
Sunt curioasă câți dintre voi veți reuși să aflați taina codului. ☺
Nota recenzorului: 10/10
Lasă un răspuns